Dit is een archieffoto

14-jarig meisje zwaar mishandeld in Amstelveen, "omdat ze geslacht niet wil bekendmaken"

In de Nederlandse stad Amstelveen is een 14-jarig meisje gisteren zwaar aangepakt op straat. Volgens haar vader gebeurde dat na een vraag van de dader over haar geslacht, die ze niet wou beantwoorden. "Jongen of meisje, hetero, gay of biseksueel, het maakt haar (en ons allemaal) niet uit", zegt de vader. Nederlandse media melden dat intussen een 14-jarige verdachte is opgepakt. 

Paul Brink postte gisteren een pakkend verhaal over zijn dochter Frédérique (14) op zijn LinkedIn-profiel, inclusief alleszeggend beeldmateriaal: Frédérique heeft een gebroken neus, bloed op het gezicht en er rolt een dikke traan over haar wang. "Ze vroegen haar of ze een jongen of een meisje was", schrijft Brink. ""Dat maakt toch niet uit” antwoordde mijn dochter vriendelijk", gaat hij verder.  

Dat antwoord was volgens vader Paul niet naar de zin van de daders. "Met diverse slagen in haar gezicht brak hij haar neus, diverse tanden, sloeg haar een kaakfractuur en liep ze meerdere ernstige verwondingen op in het gezicht. Jongen of meisje, hetero, gay of biseksueel het maakt haar (en ons allemaal) niet uit."

Lees verder onder de foto van Frédérique:

Foto bij het LinkedIn-bericht van Paul Brink

De vader van Frédérique gebruikt op LinkedIn en in alle andere communicatie de woorden "dochter", "zij" en "haar". Daarom werd ervoor gekozen om die voornaamwoorden ook in dit artikel te gebruiken.

"Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wil zijn”

De politie van Amstelveen schrijft op haar website dat ze een onderzoek heeft geopend en op zoek is naar getuigen. Ze haalt ook getuigen en direct betrokkenen aan die stellen dat het "vermoedelijk om LGBTQI+-geweld" gaat (dat staat voor lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, intersex en andere). De slagen vielen volgens het verhaal van de vader nadat Frédérique nog een tweede keer had herhaald: “Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wil zijn”. 

Het verhaal van Brink op het carrièrenetwerk Linkedin raakt veel mensen en er wordt massaal op gereageerd online en daarbuiten. De familie laat weten "overrompeld te zijn door de vele warme reacties". De politie voert intussen verder het onderzoek en verklaarde op haar website op zoek te zijn naar meerdere (vermoedelijk minderjarige) verdachten. Volgens Nederlandse media is één minderjarige al opgepakt. De jongen zou net als Frédérique 14 jaar oud zijn.  

Meest gelezen