Beroep tegen vonnis gasexplosie Antwerpse Paardenmarkt

Er komt een proces in beroep rond de dodelijke gasexplosie op de Paardenmarkt in Antwerpen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is bevestigd door het parket. Verschillende partijen zijn in beroep gegaan tegen het vonnis in eerste aanleg van vorige maand. 

Enkele partijen zijn in beroep gegaan tegen het vonnis van 22 juni. Toen werd de huurder veroordeeld tot 18 maanden cel. Er werd ook een zeer hoog bedrag aan schadevergoedingen uitgesproken, het zou in totaal gaan om meer dan 2,5 miljoen euro. 

Onder meer AXA, de verzekeringsmaatschappij van de veroordeelde huurder, gaat in beroep tegen een deel van het vonnis. AXA legt zich er wel bij neer dat ze aansprakelijk zijn, iets wat ze in eerste aanleg nog betwistten. 

Bij de gasontploffing op de Paardenmarkt in 2018 vielen 2 doden en 27 gewonden. Hieronder kan u de beelden van toen herbekijken. Wellicht zal later dit jaar bepaald worden wanneer het proces in beroep zal plaatsvinden.

Videospeler inladen...

Meest gelezen