Bloed geven op unieke locatie: C-mine in Genk

Deze namiddag kunnen mensen bloed geven op een unieke locatie: de compressorenhal op C-mine in Genk. Het Rode Kruis wil zo extra donoren lokken. Want door corona laten vaste donoren het wat afweten.

Nu de ziekenhuizen weer meer operaties uitvoeren, hebben ze ook meer bloed nodig. Maar door de coronacrisis en de zomervakantie is de bloedvoorraad van het Rode Kruis erg laag. 

Door extra locaties te openen aan de kust en op enkele erfgoedsites wil het Rode Kruis nu extra donoren lokken. En zo kunnen donoren vandaag tot 18 uur terecht op C-mine in Genk. Donderdagnamiddag kunnen mensen ook bloed geven in de landcommanderij van Alden Biesen in Bilzen. 

Mijn bloed gaat hier niet sneller stromen, maar het is leuk dat ik nog een tentoonstelling kan meepikken

En bloed geven in de compressorenhal van C-mine is toch anders dan in het ziekenhuis, vertelt een van de vaste donoren. "Normaal ga ik daarvoor ook naar het ziekenhuis van Genk, maar nu kon ik met de fiets  komen", vertelt de vrouw. "Ik moest geen parking zoeken, ik moet geen bonnetje nemen, ik vind het wel gemakkelijk. En het decor is prachtig, het is heel rustgevend om hier te liggen. Niet dat mijn bloed nu sneller gaat stromen, maar het is wel heel anders dan in een koude ziekenhuishal. Dat ik zodadelijk nog een tentoonstelling kan meepikken, is ook wel leuk." 

Meest gelezen