Agenten kunnen fietsendief oppakken in Leuven door fietsen te lenen van hulpvaardige voorbijgangers

In Leuven heeft de politie een fietsendief kunnen oppakken met de hulp van enkele omstanders. De agenten herkenden de dief van vorige feiten en zagen hoe hij met een elektrische fiets aan de hand liep. De man merkte de agenten op en zette het op een lopen. Maar twee voorbijgangers leenden hun fiets aan de agenten waardoor zij de dief konden inhalen.

Zaterdagavond rond 20.20 uur merkten agenten te voet aan het station in Leuven een gekende fietsendief op. De man had een elektrische fiets bij zich en wou daarmee op de trein stappen. Toen de politie de verdachte opmerkte, liet hij de fiets staan en vluchtte hij weg. 

De agenten zetten al lopend de achtervolging in, maar waren te ver van de verdachte verwijderd. Twee voorbijgangers leenden hun fiets aan de agenten zodat ze de dief konden inhalen. 

Hulp van toevallige passant

"Tijdens de achtervolging hebben ze ook nog hulp gekregen van een passant die mee te voet de achtervolging ingezet heeft", zegt hoofdinspecteur Mathieu Caudron. "Die passant heeft de verdachte als eerste kunnen aantreffen. Enkele ogenblikken later kwam de politie ter plaatse." Aan de Tiensepoort konden de agenten de fietsendief uiteindelijk oppakken. 

De fiets was inderdaad gestolen uit de fietsenstalling aan het station en werd meteen terugbezorgd aan de eigenaar. De 35-jarige verdachte kon na verder onderzoek gelinkt worden aan eerder gepleegde fietsdiefstallen. Hij werd doorverwezen naar het parket. 

Meest gelezen