Pentelikon

Grote natuurbrand bedreigt buitenwijken Athene

In Griekenland woedt een grote natuurbrand aan de voet van de berg de Pentelikon, dicht bij buitenwijken van de hoofdstad Athene. Het vuur heeft zich uitgestrekt over meerdere kilometers, dat hebben lokale autoriteiten gemeld. 

Griekse autoriteiten hebben inwoners van het getroffen gebied via mobiele telefoons gewaarschuwd voor de brand. Nog niemand werd geëvacueerd, maar mensen moeten klaarstaan voor instructies. Er zijn ruim zeventig brandweerlieden uitgerukt, zij krijgen steun van vijf helikopters en vijf blusvliegtuigen. Maar windvlagen maken het blussen lastig.

Bekijk de beelden van de grote brand in de buitenwijken van hoofdstad Athene :

Videospeler inladen...

Temperaturen lopen op tot 43 graden

Griekenland heeft gisteren de bevolking gewaarschuwd voor extreme hitte. Tussen vrijdag en dinsdag kan de temperatuur oplopen tot 43 graden in sommige delen van het vasteland. Vanaf morgen kan de temperatuur al lokaal stijgen tot 41 graden.

De hittegolf houdt naar alle verwachting aan tot begin augustus. Tijdens de golf zakken de temperaturen 's nachts niet onder de 25 of 26 graden. Het warme weer kan leiden tot het uitbreken van nieuwe natuurbranden. 

Pentelikon

Meest gelezen