Foto: Het Dierenthuisje Geel

Het Dierenthuisje in Geel bezorgt na 1,5 jaar kat terug aan baasjes: "We stonden hier allemaal te wenen"

Kat Dorus wordt na anderhalf jaar herenigd met zijn baasjes. Meer dan een jaar geleden werd kat Dorus binnengebracht bij het Dierenthuisje in Geel, een opvangcentrum voor zieke en oude dieren.  Via een online advertentie om de kat te adopteren, hebben de baasjes hun kat teruggevonden. "Toen de eigenaars de kat kwamen ophalen, hebben we allemaal geweend van geluk”, vertelt Sonja De Keyser van Het Dierenthuisje op Radio 2 Antwerpen. 

Dorus is een kat van 11 jaar oud met diabetes die anderhalf jaar geleden werd binnengebracht in Geel. “Toen we Dorus hebben gevonden aan een glascontainer was hij in een erbarmelijke staat. Hij was helemaal uitgedroogd en zijn vacht was geklit tot aan zijn vel. We konden hem zelfs moeilijk scheren, omdat zijn vel zo dun was door de diabetes", vertelt Keyser. "De diabetes is ondertussen onder controle door de insulinespuiten en medicatie en Dorus stelt het goed.”

Foto's van Dorus online gezet

Toen de gezondheid van Dorus verbeterde besloot Het Dierenthuisje om Dorus ter adoptie aan te bieden. “We hebben dan foto’s van Dorus op onze website geplaatst en vorige week maandag kregen we telefoon van de eigenaar. Na anderhalf jaar hebben zij hun kat online teruggevonden. Ze hebben ons dan ook meteen gebeld”, aldus De Keyser.

“De eigenaars waren enorm blij. Dorus bleek Blink te heten, hun kat die al meer dan een jaar spoorloos verdwenen was. We hebben dan het verhaal van de eigenaar gecheckt en het bleek te kloppen. Woensdag zijn de baasjes hem dan komen ophalen. We hebben allemaal staan wenen, puur van geluk”, gaat De Keyser verder.

Lees verder onder de foto.

Foto: Het Dierenthuisje Geel

De kat herkende zijn baasjes, vertelt De Keyser. “De dochter die samen met de kat was opgegroeid heeft een heel sterke band met hem. Zij pakte hem direct op als een baby en Dorus bleef gewoon liggen en genieten. Dat moesten wij niet proberen, dan kregen we direct een krab. Het was zo mooi om te zien. De mensen waren heel gelukkig en wij ook nu dat Dorus, of beter Blink, terug thuis is.”

Als je zelf een kat wil adopteren kan je een kijkje nemen op de website van het Dierenthuisje in Geel.

Luister hier naar het gesprek met Sonja: 

Meest gelezen