radio 2

Maasbrug in Maaseik vanaf vanmiddag weer open voor alle verkeer

Vanaf 2 uur vanmiddag gaat de Maasbrug in Maaseik weer open voor alle verkeer. Tot vandaag was de brug nog gesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton. Maar die tonnagebeperking geldt dus niet meer. 

Gisteren is er nog een controle geweest van de brug, en daaruit bleek dat er aan één van de brugpijlers een uitspoeling was. Ingenieurs van wegen en verkeer hebben zowel de details van de peilingen als de inspectie onder de brug en de opmetingen van de ijkpunten bekeken. En al die gegevens doen de ingenieurs besluiten dat de brug veilig genoeg is voor alle verkeer. 

Er komt nog een grondige controle door duikers, maar dat kan vermoedelijk pas over enkele weken, als het debiet en de stroming van de Maas laag genoeg zijn.  

Renovatie in 2022

De Pater Sangersbrug, zoals de Maasbrug in Maaseik heet, wordt sowieso gerenoveerd, waarschijnlijk in 2022. Daarover is volgende maand een overleg gepland, zegt burgemeester Johan Tollenaere.  "Ik verwacht wel dat er op Vlaams niveau toch eens goed nagedacht wordt over deze “flessenhals”. De Maas wordt hier eigenlijk te veel gedwongen én de pijlers zijn eigenlijk niet het beste idee met de nieuwe kennis van zaken. Of de geplande doorlaatconstructie naar de Heerenlaakplas dat allemaal kan opvangen is de grote vraag. Hierover gaan we in augustus aan tafel met de Vlaamse Waterweg. "

Meest gelezen