Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Olympisch kampioen Tom Pidcock binnenkort gehuldigd in Merchtem: “We hebben iets kunnen bijdragen aan die gouden medaille”

In Merchtem zal binnenkort de Britse wielrenner Tom Pidcock gehuldigd worden. Hij won maandag een gouden medaille in het mountainbiken op de Olympische Spelen in Tokio. Zijn trainers zijn Merchtemnaren. “Ze hebben hem mee gevormd en mee gezorgd dat hij staat waar hij nu staat”, zegt schepen van Sport Toon Luypaert (CD&V-plus).

De gouden mountanbikemedaille die de Britse Tom Pidcock maandag won, heeft ook een Merchtems kantje. De wielrenner woonde een tijdje in Merchtem en zijn trainers zijn ook Merchtemnaren. “Ze hebben hem mee gevormd en ermee voor gezorgd dat hij staat waar hij nu staat”, zegt schepen van Sport Toon Luypaert (CD&V-plus). “We voelen dat we toch iets hebben kunnen bijdragen aan de gouden medaille die hij heeft behaald."

Merchtem wil Tom Pidcock en zijn trainers daarom binnenkort huldigen. “We willen een huldiging van Tom Pidcock, maar ook van Kurt en Michel Bogaerts.” Wanneer dat zal plaatsvinden, moet de gemeente nog bekijken.  "We zouden dat graag combineren met een andere festiviteit. Merchtem Kermis lijkt ons een ideaal moment. Het zal er natuurlijk van afhangen of ze in het land zijn of niet, maar we gaan zeker een gepast moment vinden.”

Meest gelezen