Ondanks slecht weer, veel bezoekers bij Bobbejaanland dankzij reservatiesysteem

Recreatiedomeinen en themaparken werken deze zomer verplicht met een reservatiesysteem. Zo ook bij Bobbejaanland in Lichtaart. En dat brengt voordelen met zich mee, vertelt CEO Yves Peeters. “Door het reserveringssysteem hebben we nu meer bezoekers op dagen met slecht weer.”

Het ziet er naar uit dat het een regenachtige zomer blijft, maar dat houdt mensen niet tegen een bezoekje te brengen aan pretpark Bobbejaanland. “We merken dat zelfs bij slecht weer, bezoekers die gereserveerd hebben toch naar het park komen om van hun dagje pretpark te genieten. Dat stellen we vast in de bezoekersaantallen. Normaal gezien met slechte weersomstandigheden zoals deze, zijn er veel minder bezoekers”, aldus Yves Peeters, CEO Bobbejaanland. 

Zelfde trend bij andere recreatiedomeinen

Ook bij het Zilvermeer in Mol zijn er op dagen van slecht weer meer bezoekers dan gewoonlijk. Bij de zoo van Antwerpen vinden ze het reservatiesysteem vooral handig om in te schatten hoeveel volk er op een dag komt. Maar de zoo denkt wel dat het sommige bezoekers kan afschrikken om op voorhand te reserveren. 

Meest gelezen