Opletten voor phishingmails over covidcertificaat

Enkele Limburgse gemeentebesturen waarschuwen dat er phishingmails de ronde doen. Die mails gaan over zogezegde dringende documenten die in je e-box zouden staan in verband met je covidcertificaat. Maar de mails en links die ze bevatten zijn vals.

Phishing is een vorm van internetfraude. Mensen worden naar een valse website gelokt, die een kopie is van de echte website. Daar loggen ze dan nietsvermoedend in, en geven zo persoonlijke gegevens in. 

In dit geval lijkt de mail van het Agentschap Zorg en Gezondheid te komen, met vermelding van logo, campagnebeeld en ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf. Met een frauduleuze link proberen deze mails jouw persoons- en bankgegevens los te krijgen. Het is belangrijk om niet op de links in de mail te klikken. 

Als je je covidcertificaten wil raadplegen, kan je dat via een beveiligde aanmelding.  Surf dan rechtstreeks naar www.mijngezondheid.be of www.mijnburgerprofiel.be. Daar kan je inloggen met een beveiligde aanmelding (zoals Itsme of eID).

Hieronder vind je een voorbeeld van de frauduleuze mail: 

Meest gelezen