Regio Comomeer

Hevige regenval in Noord-Italië verandert wegen in rivieren, puin stroomt in Comomeer 

In Noord-Italië heeft hevige regenval overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt. Vooral de regio rond het Comomeer werd getroffen. Wegen veranderden in rivieren en hopen puin stroomden in het Comomeer. Verschillende dorpen werden afgesloten van de buitenwereld.

Het noorden van Italië werd getroffen door hevige regenval. Water en modder stroomden van de bergen in het Comomeer. Vooral het zuidwesten van de populaire vakantiebestemming werd getroffen. Er waren aardverschuivingen langs het Comomeer in Valle d'Intelvi, Brienno en Argegno. Ook hout en puin stroomden het meer in.

Onder meer het dorp Brienno kreeg het zwaar te verduren.

Videospeler inladen...

In Cernobbio en Maslianico razen modderstromen door de dorpskern:

Videospeler inladen...

Verschillende dorpen in de regio werden afgesloten van de buitenwereld, omdat de hevige regenval wegen deed overstromen. Ook verschillende wagens, die door het water werden meegesleurd, versperren de wegen.

Regio Comomeer

Ook de Breggia-rivier zwelt steeds meer, waardoor bruggen dreigen overspoeld te worden door een massa water. De civiele bescherming, lokale politie en brandweerlieden proberen hulp te bieden. Maar de komende dagen wordt er nog meer regen voorspeld. 

Videospeler inladen...

Gisteren werd Milaan getroffen door noodweer. Gigantische hagelbollen lieten honderden autoruiten sneuvelen. Verschillende mensen raakten lichtgewond door onder meer rondvliegend glas. Er vielen geen zwaargewonden. 

Videospeler inladen...
Regio Comomeer

Meest gelezen