imago images/snapshot

Zanger Mike Howe van Amerikaanse metalgroep Metal Church overleden

Zanger Mike Howe van de Amerikaanse metalband Metal Church is op 55-jarige leeftijd overleden, zo hebben meerdere muziekwebsites op gezag van een tweet van de groep gemeld.

Howe zag het levenlicht op 21 augustus 1965 in Taylor in de staat Michigan. In 1988 verving hij David Wayne als zanger van Metal Church. Die groep heeft volgens kenners een invloed gehad op het subgenre thrash metal.

Volgens loudwire.com had zijn komst meteen een impact. Hij was een eerste keer frontman tussen 1988 en 1995 waarbij Howe meewerkte aan albums als "Blessing in Disguise" (1989), "The Human Factor" (1991) en "Hanging in the Balance" (1993).

Hij nam echter afscheid van de muziek om een gezin te stichten en als timmerman aan de kost te komen. In 2015 voegde Howe zich weer bij Metal Church, met wie hij nog "XI" (2016), "Damned If You Do" (2018) en "From the Vault" (2020) maakte. 

De zanger overleed gisteren in zijn woning in het Californische Eureka. Een doodsoorzaak is niet meegedeeld.

Meest gelezen