Facebook: W-fest

Feesten op W-fest in Oostende zonder afstand en zonder mondmasker

Feestvierders op het W-festival in Oostende zullen geen afstand moeten houden en ook geen mondmasker op moeten zetten. Dat heeft de organisatie bevestigd. Wie het festivaldorp op het Klein Strand van Oostende binnen wil, moet wel kunnen bewijzen dat hij volledig gevaccineerd of getest is.

Afhankelijk van de soort coronatest moeten bezoekers op dag twee of drie opnieuw een test kunnen voorleggen. Daarvoor kunnen festivalgangers gebruik maken van het testdorp op het terrein. Organisator van het W-festival Erik De Ridder: "Wij hebben een publiek van 40 plussers en die voelen zich nog jong. Daarom willen ze nog eens dagen uit de bol gaan. Statistisch gezien zullen zij bijna allemaal gevaccineerd zijn tegen de start van het festival. Wij gaan ook een testdorp opzetten in Oostende. Daar kunnen mensen die niet  gevaccineerd zijn, een antigeentest laten afnemen." 

Het new wave en jaren 80-festival duurt 5 dagen en start op woensdag 25 augustus. Onder meer Front 242, The Human League, The Jacksons en Nena treden er op.
 

Meest gelezen