Videospeler inladen...

Eva De Roo sprak Billie Eilish over langverwachte tweede plaat: "Nieuwe muziek is als therapie, samen met mijn broer"

"Happier than ever": zo heet de langverwachte tweede plaat van Billie Eilish, die vandaag uitkomt. Een belangrijk moment voor de Amerikaanse zangeres (nog altijd maar 19) na het waanzinnige succes van haar debuut "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?", en de wereldwijde doorbraak. Eva De Roo van Stubru had een exclusief gesprek met Billie Eilish, over haar nieuwe muziek en Eilish' speciale band met België, na haar optreden op Pukkelpop.

Het is al de vierde keer dat De Roo Eilish interviewt, na onder meer een babbel bij Eilish' overweldigende doortocht op Pukkelpop 2019. De sfeer tussen hen is dus meer dan gemoedelijk.  Eilish - intussen met platinablonde lokken - heeft naar eigen zeggen "een drukke en hete zomer" achter de rug. Ze is maar al te blij dat ze haar nieuwe muziek op de wereld kan loslaten.

Na een hartelijk weerzien tussen Eilish en De Roo vertelt de Amerikaanse zangeres dat ze zich hoedt voor kritiek op haar tweede album, na haar duizelingwekkende doorbraak met haar debuut.

Videospeler inladen...

Eilish, die haar mentale kwetsbaarheid nooit onder stoelen of banken steekt, heeft eerder al aan Eva De Roo verteld dat ze het tijdens dit coronajaar mentaal zwaar heeft gehad.  En dat zal ook te horen zijn op haar tweede plaat, want net zoals op haar debuutalbum heeft de zangeres haar gevoelens en gedachten de vrije loop gelaten. 

"Want muziek maken werkt therapeutisch en bevrijdend voor mij", vertelt Eilish, die een muzikale tandem vormt met haar broer Finneas. 

"We zitten in een heel andere levensfase, dan toen we samen mijn debuut gemaakt hebben. En door corona had ik voor het eerst tijd om stil te staan bij de voorbije jaren. Om mij bewust te zijn van alles wat ik heb meegemaakt in de laatste vier jaar. Daar gaan mijn nieuwe nummers over. Die tweede plaat is eigenlijk een langgerekte therapiesessie die muziek is geworden."

De titel van Eilish' nieuwe plaat, "Happier than ever", is niet echt op de zangeres van toepassing, zo blijkt.

Videospeler inladen...

Pukkelpop was een absoluut hoogtepunt in mijn leven!

Billie Eilish

Of Eilish gelukkiger dan ooit is, zoals ze met de titel van haar tweede plaat letterlijk beweert, betwijfelt ze. "Emoties evolueren, en dat is ok. Pukkelpop, dat was een piekmoment in mijn leven. Een echt hoogtepunt. Ik voelde me toen helemaal mezelf: zelfzeker, blij en vrij. Die periode zal ik voor altijd koesteren", zegt ze daarover. 

"Door corona zitten we nu allemaal in een vreemde fase in ons leven. Als we de draad weer kunnen oppikken, dan hoop ik dat ik me snel weer zo krachtig voel als toen", zegt de zangeres, die er - zoals veel artiesten - vooral naar uitkijkt om haar nieuwe nummers live te spelen voor een publiek.  

"Ik maak muziek om emotionele dankbaarheid te voelen bij een publiek, niet voor eventuele prijzen. (Eilish heeft nochtans al 7 Grammy's gewonnen, red.) Een show spelen voor duizenden mensen, en hen zien meezingen: daar doe ik het voor." 

Goed nieuws voor de Belgische fans, want Billie Eilish staat op 28 juni 2022 in een uitverkocht Sportpaleis. En daar hoort opnieuw een babbel met Eva De Roo bij, hebben ze nu al afgesproken. 

Wat vinden Belgische fans, die het album in avant-première konden beluisteren?

Euforisch, emotioneel, verrassend, pakkend, herkenbaar, wauw!

Radiozenders StuBru en MNM hebben vier duo's luisteraars de kans gegeven om Eilish' nieuwe plaat "Happier than ever" eerder deze week al volledig te komen beluisteren op de VRT, in avant-première. Stuk voor stuk grote fans, vaak gekleed in merchandising van de zangeres, en een beetje zenuwachtig of emotioneel. Maar vooral - net als radiopresentatoren Fien Germijns (Stubru) en Kawtar Ehlalouch (MNM) - laaiend enthousiast. "Ook als je geen fan bent van Billie Eilish, moet je deze plaat eens beluisteren. Er zit iets in voor iedereen", aldus een van de fans.

De eerste reacties van de Belgische fans die de nieuwe plaat van Billie Eilish al hebben beluisterd: iedereen is laaiend enthousiast.

Videospeler inladen...

Meest gelezen