Voka Limburg ziet economie stilvallen: "Maar Limburgse bedrijven blijven investeren"

De afgelopen maanden kende onze economie een stevige heropleving, maar in de komende periode zal die min of meer stilvallen. Dat besluit werkgeversorganisatie VOKA Limburg uit haar nieuwe conjunctuurbarometer.

Veel werkgevers blijven wel investeren en willen hun bedrijf verder uitbouwen, maar ze vinden daarvoor niet voldoende personeel. Uit een bevraging van SD Worx blijkt dat het aantal arbeidsplaatsen het laatste half jaar met 1,19% steeg in Limburg. "We zien dat we qua vacatures op hetzelfde niveau zitten als voor de coronacrisis", zegt Kris Claes van Voka Limburg. "Maar tegelijkertijd zijn er heel veel mensen die inactief of tijdelijk werkloos zijn. Een tweede probleem blijft natuurlijk de toelevering en kostprijs van grondstoffen."

Economie valt stil

Vanaf juli ziet Voka de Limburgse economie stilvallen, maar een neerwaartse omslag zit er voorlopig nog niet direct in. De bevindingen van Voka wijzen eerder op een langgerekte stagnatie die zou kunnen duren tot de jaarwisseling. "Een eventueel nieuwe coronagolf en de daarmee samengaande eventuele nieuwe maatregelen zouden dit scenario kunnen doen veranderen", klinkt het.

Meest gelezen