radio 2

BEKIJK - Goed nieuws voor Maaslanders: veerponten voor fietsers en wandelaars weer toegankelijk

Fietsers en wandelaars kunnen weer gebruik maken van de veerponten. "Maar het autoveer is nog niet operationeel", zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld)

Veerman Theo Van Lee vreesde even dat hij zijn pont kwijt was met de wateroverlast. Het is kantje boord geweest maar nu vaart hij weer.

Videospeler inladen...

De drie voet-en fietsveren liggen in Ophoven, Rotem en Uikhoven.  Gisteren zijn er proefvaarten gedaan. Er staat wel nog een sterke stroming, maar toch is het voldoende veilig om ze weer in de vaart te brengen.

Over het autoveer in Meeswijk is voorlopig nog geen nieuws: "We hebben een aantal tests gedaan en het blijkt dat we de veerponten weer kunnen gebruiken", zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). "Het autoveer is nog niet operationeel, maar het is alvast goed nieuws dat fietsers en wandelaars wel de brug kunnen oversteken."

Meest gelezen