Belga

Man probeert koksmes binnen te smokkelen in gerechtshof Mechelen

In het gerechtshof van Mechelen is vanmiddag een gewapende man uit Bornem gearresteerd. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is ook aan onze redactie bevestigd. De man had eerder al bedreigingen geuit naar het gerecht. Bij het binnengaan werd hij gecontroleerd en bleek dat hij een groot koksmes in zijn rugzak had verstopt. De man werd onmiddellijk gearresteerd. 

Vanmiddag heeft de politie een 27-jarige man uit Bornem gearresteerd, nadat hij geprobeerd had een koksmes in het gerechtshof van Mechelen binnen te smokkelen. "De man moest verschijnen omdat hij de voorwaarden van een eerdere veroordeling had geschonden. Twee jaar geleden werd hij veroordeeld voor het belagen van een vrouw, waarvoor hij een voorwaardelijke celstraf en contactverbod kreeg", vertelt Lieselotte Claessens van het parket. 

De man had al concrete bedreigingen geuit naar mensen van het justitiehuis, de politie, het parket en de rechtbank. Hij werd gecontroleerd bij het binnengaan van het Gerechtshof. De politie heeft een koksmes gevonden in zijn rugzak. De man is onmiddellijk gearresteerd en verhoord en wordt morgen voor de onderzoeksrechter in Antwerpen geleid. 

Meest gelezen