Politie pakt twee gewelddadige criminelen op na dubbele home-invasion

De politie heeft de voorbije week twee criminelen opgepakt na een dubbele home-invasion in Nevele. De daders uit Anderlecht gingen erg gewelddadig tekeer en hebben onder meer een bejaarde vrouw verwond. “Bedankt aan alle getuigen die nuttige info konden geven en de slachtoffers bijstonden”, zegt de korpschef Benny Van Wabeke.

Op de nationale feestdag hadden de twee mannen rond 6 uur hun Dacia Logan vast gereden in een gracht langs de afrit van de E40 in Nevele na een rit door een maïsveld. De daders lieten hun wagen achter en gingen op rooftocht, op zoek naar een nieuwe wagen. Niet veel later stormden ze een woning van een bejaard koppel binnen in de Rostraat. De daders gingen erg gewelddadig te werk, want bij de confrontatie met de bewoners liep een vrouw een hoofdwonde op. Het slachtoffer moest hiervoor naar het ziekenhuis, maar gelukkig mocht ze snel naar huis terugkeren.

Geduw in badkamer

De twee daders sloegen te voet op de vlucht en probeerden veertig minuten later opnieuw toe te slaan in een woning in de nabijgelegen Nevelestraat. De inbreker gooide een raam van de badkamer stuk en kwam oog in oog te staan met de gewekte bewoner. Die kon de verdachte terugduwen in de badkamer, waarop die via het kapotte raam naar buiten wegliep. De politie Deinze-Zulte-Lievegem kwam meteen ter plaatse en kon vrij snel een eerste dader oppakken. Hij probeerde zich te verstoppen in het struikgewas lange de Grote Merestraat in Hansbeke.

Klopjacht

Daarna volgde een klopjacht naar de tweede dader, maar ondanks de speurhond en de opgetrommelde politie uit de naburige zones kon de man ontkomen. Na verder onderzoek kon de politie snel de tweede verdachte identificeren. Hij zat in zijn woning in Anderlecht en daar kon de Brusselse politie, met hulp van speciale interventieteam, de man oppakken. De twee daders, een 41-jarige en een 26-jarige man, zijn voor de onderzoeksrechter geleid. Die besliste om hen aan te houden.

Meest gelezen