Isabo en Evelyne uit Nederland, twee  vriendinnen op bezoek in Antwerpen ontvingen de eerste exemplaren van de Antwerpse regenponcho.

Stad Antwerpen deelt tijdens "kwakkelzomer" 10.000 regenponcho's uit: "Ook in de regen welkom op onze terrassen" 

Nu de zomer in het water dreigt te vallen, deelt de stad Antwerpen 10.000 regenponcho's uit. Het zijn knalrode poncho's, met Antwerpse handjes en het logo van de stad erop. Zo wil de stad duidelijk maken dat iedereen er terecht kan voor een natje en een droogje, ook als het regent. De eerste poncho's werden al uitgedeeld op de Grote Markt en de rest zal de komende weken worden verdeeld op allerlei evenementen.

De zomer van 2021 is tot nu toe heel nat geweest. Dat zette de toeristische dienst van de Stad Antwerpen ertoe aan om 10.000 regenponcho's uit te delen. De Antwerpse regenponcho’s zijn gemaakt in de stadskleuren met bijpassende symbolen zoals Antwerpse handjes en het logo van de stad. Volgens schepen Koen Kennis (N-VA) hoeft er niemand weg te blijven uit Antwerpen omdat het regent. "Om dat duidelijk te maken delen we 10.000 poncho’s uit om aan te geven dat je in onze stad altijd terecht kan op onze terrassen – weer of geen weer." 

Dinsdagmiddag deelde de stad de eerste poncho’s uit op de Grote Markt. De komende weken zullen er nog meer uitgedeeld worden op evenementen zoals de Antwerp Pride, Jazz Middelheim, de Bollekesfeesten en het WK wielrennen.

Meest gelezen