De boeken krijgen een tijdelijk onderkomen in een pop-up bibliotheek op het Sint-Lambertusplein
Stad Leuven

Tijdelijke pop-upbibliotheek in Heverlee door renovatiewerken

De lokalen van de Bib Leuven Heverlee sluiten voor renovatiewerken van 26 juli tot 15 september de deuren. Vanaf woensdag 28 juli opent daarom een tijdelijke pop-upbibliotheek op het Sint-Lambertusplein: Bib op het Plein. 

De stad Leuven renoveert de bibliotheekruimtes in het oud-gemeentehuis van Heverlee. “We gaan de ruimte-indeling functioneler maken en meer gezellige leesplekken creëren”, zegt schepen van Cultuur Denise Vandevoort (Vooruit). 

“Er komt nieuw meubilair en een extra zelfcheckbalie die zal bijdragen tot een nog betere dienstverlening. Dat houdt ook in dat de lokalen van de Bib Leuven Heverlee sinds maandag 26 juli gesloten zijn voor het publiek. Maar geen nood, de bibliotheek kampeert op het Sint-Lambertusplein dat vlakbij ligt.”

Bib op het Plein

De inwoners van Heverlee zullen de boeken deze zomer dus niet moeten missen. Vanaf vandaag vindt de Bib Leuven Heverlee een tijdelijk onderkomen in enkele kantoorcontainers op het Sint-Lambertusplein, onder de kerktoren. Daar zullen lezers hun gereserveerde materialen kunnen ophalen.

“Maar daar blijft het niet bij”, vult Vandevoort aan. “Er zullen ook een heleboel fijne activiteiten plaatsvinden: voorleessessies voor jong en oud, circusactiviteiten en creatieve workshop, boekenruilmomenten... En voor wie het liever rustig aan doet, is er altijd nog het gezellige leesterras met tijdschriften en strips om ter plekke te lezen.”

Stad Leuven

Meest gelezen