Links Paula, rechts Maria, daarnaast staat de burgemeester

Twee 100-jarigen in Mechels woonzorgcentrum: "Geheim om oud te worden? Boerenbrood, goede boter en een glaasje wijn"

Feest vandaag in woonzorgcentrum Milsenhof in Mechelen. Paula Tonnoeyr en Maria Vandenbussche worden vandaag in de bloemetjes gezet voor hun honderdste verjaardag. Maria geeft ook een tip mee voor iedereen die graag oud wil worden. "Donkerbruin boerenbrood, goede boter en af en toe een glaasje wijn", lacht ze.

Vandaag is het in het woonzorgcentrum Milsenhof in Mechelen een groot feest, want maar liefst twee inwoners zijn er 100 jaar geworden. Maria Vandenbussche baatte 60 jaar lang een snack- en sandwichbar uit in Brussel, maar verhuisde dan naar Mechelen voor haar zoon. "Ik heb hier veel mooie momenten beleefd", vertelt ze.

De twee jarigen hebben ook nog tips voor iedereen die graag oud wil worden. "Gezond eten: ik eet graag donkerbruin boerenbrood, goede boter en af en toe een glaasje wijn", zegt Maria. "Oud worden, dat gaat vanzelf of dat gaat niet", lacht Paula.

Het woonzorgcentrum heeft vandaag een speciaal verjaardagsmenu voorzien. "De jarigen mochten zelf iets kiezen. Zo staan er kroketjes en taart op het programma", vertelt directrice Marleen Vercauteren.

Meest gelezen