Belga

Twee jaar cel voor man die vriendin probeerde neer te steken in centrum Mechelen

De rechter in Mechelen heeft een jongeman van 18 veroordeeld voor poging tot doodslag. Hij kreeg vorige maand ruzie met zijn vriendin op de Leermarkt in Mechelen. Kort daarna probeerde hij haar twee keer in haar hals te steken met een scherp voorwerp, vermoedelijk een sleutelbos. De vrouw liep een snijwonde op aan haar hals. De man krijgt 2 jaar cel, voor een groot deel met uitstel.

Op  24 juni kreeg een man van 18 een discussie met zijn vriendin op de Leermarkt in Mechelen. Hij probeerde daarna zijn vriendin neer te steken, waarschijnlijk met een sleutelbos. De twee verlieten de plaats van de feiten maar een getuige belde de politie.  De vrouw liep een snijwonde op aan haar hals die genaaid moest worden, maar weigerde naar een dokter te gaan. Volgens haar was het allemaal niet zo erg. 

De man ontkende dat er iets gebeurd was, maar op camerabeelden was het incident duidelijk te zien. De rechter veroordeelde de man tot 2 jaar cel, waarvan 18 maanden met uitstel. Het koppel, dat illegaal in ons land verbleef, gaf aan dat ze ons land zo snel mogelijk wilden verlaten. 

Meest gelezen