Vaccinatiecentrum RupeLaar in Niel verhuist vandaag naar nieuwe locatie

Het vaccinatiecentrum RupeLaar in Niel verhuist naar een nieuwe locatie. Tot vandaag was het gevestigd in het innovatiecentrum van het Wetenschapspark in Niel. Maar vanaf morgen moeten inwoners van Niel, Aartselaar, Hemiksem, Schelle en Boom naar een leegstaande kleuterschool in het centrum van Niel. Daar zullen onder meer jongeren hun prik krijgen, vertelt coördinator Gunther D'hanis op Radio 2 Antwerpen. “De jongste was net één dag voor het verzenden van zijn uitnodiging 12 jaar geworden.”

De eigenaar van de vaccinatielocatie RupeLaar heeft andere plannen met de grote hal. “We verhuizen omdat het huurcontract afloopt. Als we volgens onze planning netjes alles hadden kunnen afwerken waren wij op 3 augustus klaar met de vaccinaties, maar nu komen er ook nog de jongeren bij”, zegt D’hanis. 

Dat de jeugd erbij kwam hadden we eerst niet voorzien. 

Coördinator Gunther D'hanis

De planning werd dus aangepast omdat deze zomer ook nog jongeren worden gevaccineerd, vertelt D’hanis. “Dat de jeugd erbij kwam hadden we eerst niet voorzien. In de groep van de 16- tot 18-jarigen hebben de meeste al hun eerste prik gekregen. Nu komen de 12- tot 15-jarigen er aan. Daardoor moeten we langer vaccineren. Ook mensen die hun eerste of tweede prik gemist hebben kunnen nog bij ons terecht.” 

Verhuis naar kleuterschool

Het vaccinatiecentrum verhuist naar een kleuterschool. “De gemeente heeft de kleuterschool ter beschikking gesteld. Die staat nu leeg en wordt binnenkort afgebroken. Zolang dat wij blijven vaccineren, blijft het gebouw staan”, vertelt D’hanis. “Dankzij onze vrijwilligers loopt de verhuis heel goed. Die zijn van goudwaarde voor ons. Ook heel ons informatiepunt wordt opnieuw opgebouwd.”

De ingang van het vaccinatiecentrum Rupelaar is vanaf morgen op de parking van de sporthal in Niel, aan de Landbouwstraat. “Een groot deel van de inwoners gaan dus hun tweede prik op een nieuwe locatie krijgen”, gaat D’hanis verder. “Het staat goed aangeduid hoe je het vaccinatiecentrum kan bereiken. Ook op de uitnodiging staat het nieuwe adres.” 

Olympisch medaillewinnaar Matthias Casse ambassadeur vaccinatiecentrum

Olympisch medaillewinnaar Matthias Casse is ambassadeur van het Nielse vaccinatiecentrum, vertelt D’hanis trots. “Proficiat aan Matthias. In de wachtzaal hebben we samen met de vrijwilligers gekeken naar zijn wedstrijd. We zijn ook zeer blij dat hij voor ons op de posters staat van het vaccinatiecentrum om een vaccinatie aan te bevelen. Het was een heel goede samenwerking. Op de affiches gaat er nu een bronzen medaille bijkomen.”   

Meest gelezen