Een van de laatste twee vermisten na overstromingen in ons land teruggevonden

Een van de laatste twee vermiste personen na de watersnood in ons land is teruggevonden. Dat bevestigt de federale politie. Het gaat om een man uit Verviers, die is teruggevonden in Trooz. Op dit moment blijft nog één persoon vermist, een man.

De man uit Verviers werd gisteren in de loop van de namiddag teruggevonden in Trooz, in de provincie Luik. Hij werd geïdentificeerd als een van de twee personen die nog vermist waren na de watersnood van midden juli in Wallonië. 

"De man is helaas overleden. Er zijn intussen 38 slachtoffers geïdentificeerd, die de zware overstromingen in ons land niet overleefd hebben", zegt An Berger van de federale politie. "Nu die man is teruggevonden, wordt nog 1 persoon vermist."

38 of 42 doden?

De federale politie spreekt dus over een officieel dodental van 38 mensen. De Waalse regering had het dinsdag - voor deze vermiste man werd gevonden - op een persconferentie nochtans over 41 slachtoffers. En dus zou deze man het 42e slachtoffer moeten zijn.

Zowel de federale politie zelf als Binnenlandse Zaken benadrukt dat het cijfer van de federale politie het officiële cijfer is. Bij het kabinet van de Waalse minister-president Elio Du Rupo horen we dat de twee cijfers verschillen doordat de federale politie enkele tijdens de overstromingen omgekomen mensen niet meerekent omdat de overstromingen niet de "directe" oorzaak van hun dood zouden zijn. De Waalse regering, die zich baseert op cijfers van de gouverneurs, heeft die mensen er echter wel bijgerekend.

Zoekactie gaat voort

Bijna twee weken na de zware overstromingen werd de kans steeds kleiner dat de twee vermiste personen nog levend zouden worden teruggevonden. Over de vermiste man is er nu duidelijkheid. Naar die laatste vermiste persoon wordt nog steeds gezocht, bevestigt de federale politie. 

"We blijven uiteraard zoeken naar die vermiste, om de familie antwoorden te bieden. Het vermoeden is dat die persoon de overstromingen niet overleefd heeft, maar dat kunnen we uiteraard niet met zekerheid zeggen zolang die persoon vermist is", aldus Berger.

Meest gelezen