Manu Steijaert, de nieuwe CCO bij McDonald's Global

Van jobstudent in Vlaamse vestiging tot topmanager in VS: Belg gaat klantenbeleving McDonald's leiden

De Belg Manu Steijaert is de nieuwe directeur klantenbeleving van McDonald's op het hoofdkantoor in de Amerikaanse stad Chicago. Steijaert werkt al meer dan 20 jaar voor de wereldwijde fastfoodketen. Hij trekt naar de VS om er het nieuwe team 'klantenbeleving' uit de grond te stampen en zal rechtstreeks aan de CEO rapporteren. 

Manu Steijaert is een kind van McDonald's en dat mag je bijna letterlijk nemen. Hij werkte in 1987 al als jobstudent in een Belgisch McDonald's restaurant dat werd uitgebaat door zijn ouders. Sinds 2001 bekleedde Steijaert voor 's werelds grootste fastfoodketen verschillende topfuncties. Hij was onder meer topman van McDonald's in België en Nederland en voor zijn laatste functie stuurde hij McDonald's managementteams aan in 12 verschillende landen.

Nieuwe functie, oude veteraan

Met Steijaert kiest McDonald's een echte veteraan voor de nieuwe functie van CCO (Chief Customer Operations) ofwel directeur klantbeleving. "Manu's grondige kennis van wat de klant wil en zijn rijke inzichten uit meerdere landen zullen van onschatbare waarde zijn om dit nieuwe team klantbeleving te leiden", stoeft grote baas bij McDonald's, CEO Chris Kempczinski. 

"Ik ben ontzettend trots dit nieuwe team te mogen leiden als eerste CCO in de geschiedenis van McDonald's", schrijft Steijaert op het socialemediaplatform LinkedIn. "Ik kan niet wachten om te beginnen aan de transformatie van hoe klanten verbinding maken met ons merk."