Ben is blij dat hij als co-animator op het speelplein van Haacht kan staan.
Radio 2

Co-animator Ben heeft autisme: “Mensen met autisme of een andere beperking zijn ook gewoon mensen”

Vandaag is het Dag van de Animator. Een dag waarop alle animatoren in ons land in de kijker gezet worden. Dit jaar zet de Vlaams Dienst Speelpleinwerking (VDS) de co-animatoren extra in de kijker. Dat zijn animatoren met een verstandelijke beperking. Ben Van den Broeck (17) is co-animator op het speelplein van Haacht. “Ik vind het geweldig dat ze ons zo’n kans geven.”

Op deze Dag van de Animator wordt ook Ben in de bloemetjes gezet. Hij heeft autisme en staat als co-animator op het speelplein van Haacht. “Ik vind het geweldig dat ze mij, en andere mensen met een beperking, zo’n kans geven. Mensen met autisme of een andere beperking zijn ook gewoon mensen. We zijn geen groepje om naar te staren.”

“We steunen elkaar, helpen elkaar. Er staat altijd iemand klaar om je te helpen. Het is echt prachtig om te zien hoe ze mij helpen met m’n autisme. En als ik nood heb aan een rustmoment mag ik dat gewoon nemen.”

Vroeger middageten

Ben is de hele dag druk in de weer om het beste van zichzelf te geven. “Het is altijd leuk als je de kinderen ziet lachen tijdens het spelen.” Na een voormiddag vol speelplezier is het tijd voor het middageten. “We eten samen met de kinderen, maar ik eet altijd alleen tijdens mijn pauze. Ik wil liever op de kinderen focussen dan op mijn eten. Het is altijd plezant om de verhalen van de kinderen te horen tijdens het eten.”

Meest gelezen