© NACHTSCHADUW

In Houthalen-Helchteren geloven ze in veilige editie Extrema Extra met voldoende testcapaciteit

Extrema Extra in Houthalen-Helchteren ziet het testen van de bezoekers, in tegenstelling tot andere festivals, wel mogelijk. Met een publiek van 50.000 mensen over het weekend en de gemiddelde leeftijd die wat hoger ligt, hebben ze minder testen nodig dan Pukkelpop, maar daar zijn ze wel op voorzien. 

Extrema Extra is het kleinere broertje van Extrema Outdoor, dat normaal rond Pinksteren plaatsvindt.  Na een groot overleg met de organisatie, brandweer, politie en de medische cel, zien ze de kleinere editie in september doorgaan. De burgemeester van Houthalen-Helchteren Alain Yzermans (Vooruit) gelooft er ook in: “We gaan het festival organiseren met de coronamaatregelen die nu gelden. Dat wil zeggen dat je er niet inkomt zonder een Covid Safe Ticket en dat meerdaagse festivalgangers getest worden na de tweede dag.”

Beluister hier het gesprek met burgemeester Alain Yzermans. Het artikel gaat daaronder verder.

Ook de organisator Akkus Ugur is overtuigd dat ze voldoende coronatesten kunnen voorzien. “We hebben dit jaar ongeveer 6.000 campingbezoekers die na dag twee getest moeten worden. De gemiddelde leeftijd ligt tussen 24 en 28 jaar en het festival vindt eind september plaats, dus veel kampeerders zullen al gevaccineerd zijn. Zelfs als de helft nog maar gevaccineerd is, hebben we de capaciteit ze te testen.” 

"Pinksteren 2022 kan hopelijk onze feesteditie worden

Alain Yzermans, burgemeester Houthalen-Helchteren

Op 9 augustus moeten alle protocollen rond het festival in orde zijn. Er zal een coronapost zijn binnen het logistieke centrum van het festival, dat alles nauw opvolgt. Het vaccinatiecentrum aan de Expohallen in Kelcherhoef is op wandelafstand en de logistiek is er om te testen. 

Yzermans sluit af op een hoopvolle noot: “Ik hoop dat Pinksteren 2022 onze feesteditie kan worden. We vieren dan het tienjarig bestaan van Extrema Outdoor en dat willen we liefst zonder maatregelen en groots vieren.”

Meest gelezen