RTV

Mechelen start met vaccinatiebus om inwoners ter plekke te vaccineren

Mechelen gaat vaccineren in wijken waar de vaccinatiegraad niet zo groot is. Met een bestelwagen, een arts en een verpleegkundige rijden ze naar de betrokken wijken. Er worden ook folders in de brievenbussen gestoken en mensen op straat aangesproken. "We willen zo veel mogelijk mensen overtuigen om zich te laten vaccineren", zegt Katrijn Clemer, die verantwoordelijk is voor de vaccinatiecampagne in Mechelen. 

De stad Mechelen is gestart met een mobiel vaccinatieteam. Vrijwilligers doen met een bestelwagen bepaalde wijken aan waar de vaccinatiegraad nog niet zo hoog ligt. "We merken dat we 10 procent van de inwoners nog niet hebben bereikt. Nu willen we hen op een zo laagdrempelig mogelijk manier bereiken, door naar hen toe te gaan", vertelt Clemer. 

Door samen te werken met huisartsen en lokale organisaties, bereiken we meer mensen

Katrijn Clemer, Programmamanager vaccinatiecampagne en Teamleader COVID-19 team bij ELZ Mechelen-Katelijne

Voor die mobiele vaccinatie wordt een bestelwagen en een mobiel vaccinatieteam met een arts en een verpleegkundige ingeschakeld. "Door samen te werken met onder meer lokale huisartsen, verenigingen en buurtsport, bereiken we meer mensen. Een bekend gezicht werkt altijd," zegt Clemer. 

In de betrokken wijken worden ook folders in de brievenbussen gestoken en mensen op straat aangesproken. Zo hoopt de stad zoveel mogelijk extra mensen te beschermen tegen het coronavirus. Morgen zijn de wijken Donkerlei en het Oud Oefenplein als een van de eersten aan de beurt.  In Mechelen heeft momenteel 89 procent van alle 18-plussers een eerste prik gehad en 68 procent is al volledig gevaccineerd.

 

Meest gelezen