Mechelse gids organiseert fietstocht met hondjes: "De highlights van de stad met je viervoeter" 

Hondenmodellenbureau Mil-Agency en de Fietsgids gaan vanaf september Dogs on Wheels organiseren, een fietsroute die je met je hond kan doen. Fietsgids Kaat Mariën is alvast laaiend enthousiast. "Zo kunnen baasjes samen met hun hond de highlights van de stad ontdekken", vertelt ze aan Radio 2 Antwerpen. 

Vanaf september kan je dus ook met jouw favoriete viervoeter fietsen in Mechelen. Het initiatief werd op poten gezet door Mil-Agency en de Fietsgids. "De honden kunnen dan in een mandje op de fiets meerijden", vertelt Kaat Mariën. "Er kunnen dus enkel kleine hondjes meedoen aan de fietstocht."

De fietstocht duurt in totaal drie uur. "Het is een belevingstour langs alle highlights van Mechelen. We lassen ook verschillende stops in met een beetje uitleg, natuurlijk niet te lang, want dan worden de hondjes ongeduldig", vertelt Kaat. "We stoppen ook bij een hondvriendelijk café en op enkele plaatsen waar we leuke foto's kunnen trekken."

Wie graag een gidstour doet in Mechelen met de hond, kan zich inschrijven op de website van de fiets gids. Het is wel de bedoeling om je eigen fiets met mandje mee te brengen. 

Meest gelezen