Minister Beke bezoekt vaccinatiecentrum in Heusden-Zolder: "Om vrijwilligers te bedanken"

Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) heeft vandaag het vaccinatiecentrum in Heusden-Zolder bezocht. "Zonder de duizenden vrijwilligers was dit Vlaanderen nooit gelukt. Ik wil hen daarom bedanken", klinkt het.

"Dit is wellicht het veertigste vaccinatiecentrum dat ik bezoek", zegt Minister Beke. Deze namiddag stond hij in Heusden-Zolder, enerzijds om te kijken hoe alles georganiseerd is, anderzijds om de vrijwilligers te bedanken. "Er zijn alleen maar positieve reacties over de manier waarop de centra werken. De organisatie verloopt overal vlekkeloos."

En dat heeft de minister wel degelijk aan de duizenden vrijwilligers te danken. "We moeten er geen doekjes om winden, het is wel degelijk dankzij onze mensen dat deze vaccinatiecampagne zo'n groot succes is", zegt Beke. Want niet alleen waren zij verantwoordelijk voor de administratie en de prikjes: ze hadden daarnaast ook een ambassadeursrol. "Al maanden aan een stuk doen ze hun uiterste best om twijfelaars te overtuigen: in hun eigen kring, bij vrienden, familie, buren, op social media. Op alle mogelijke manieren hebben ze zich de voorbije maanden ingezet. Ze hebben fantastisch werk verricht", zegt de minister.

Vaccinatiecampagne loopt ten einde

Op dit moment is de vaccinatiegraad bij volwassenen in Vlaanderen boven de 90 procent. Het zijn nu voornamelijk de 12- tot 15-jarigen die worden opgeroepen. Het einde van de vaccinatiecentra komt dus stilaan in zicht. "We denken tegen half oktober het merendeel van de vaccinatiecentra te sluiten", zegt minister. Zo zal vaccinatiecentrum de Soeverein in Lommel als eerste Limburgse centrum eind deze maand zijn deuren sluiten. "Momenteel zijn er volop discussies over een mogelijke derde prik. We bereiden nu een aantal scenario's voor over hoe de organisatie zal verlopen als het zover is, maar alles is voorlopig nog onduidelijk", aldus Beke.

Meest gelezen