Annelies start met asiel voor planten: “Intussen zorg ik voor meer dan honderd planten”

In Kapelle-op-den-Bos is er een nieuw asiel: niet voor honden of katten, maar wel voor planten. Wie plantjes heeft die er niet zo goed aan toe zijn, kan ermee terecht bij "Plantenasiel Ramsdonk" van Annelies De Vilder.

“Wegens mentale problemen, kon ik plots niet meer werken en zat ik thuis”, vertelt Annelies. “Mijn coach zei dat ik dingen moest zoeken waar ik energie van kreeg. Bleek dat ik het fijn vond om met planten bezig te zijn.”

Uit de hand gelopen hobby

De vrienden van Annelies deden al vaker een beroep op haar groene vingers. “Ze vroegen me raad over hun planten die het niet zo goed deden. Of ze brachten de plantjes mee en dan deed ik er alles aan om die te redden.”  

Daarom besloot Annelies om haar eigen plantenasiel op te richten. Plantjes die het slecht doen worden daar geholpen, maar ook als je op reis gaat kan je je planten er tijdelijk achterlaten. “Momenteel is het gewoon een uit de hand gelopen hobby", zegt Annelies. "Ik heb nu iets meer dan honderd planten, waarvan een groot deel van mezelf. Ons huis ziet er nog niet als een jungle uit. Ik heb de planten goed verspreid over de verschillende ruimtes."

Meer info vind je op de Facebookpagina van "Plantenasiel Ramsdonk".

Meest gelezen