Radio 2

Chocolatier Dominique Persoone zamelt geld in voor dieren die getroffen zijn door het noodweer

De Brugse chocolatier Dominique Persoone heeft een actie opgestart om geld in te zamelen voor dieren die getroffen zijn door de overstromingen in Wallonië. Persoone haalde enkele vormen van katten en honden van onder het stof op zijn zolder en maakt daar nu chocolade mee. De opbrengst gaat naar de organisatie "Natte snoetjes", die zich focust op de getroffen dieren.

Dominique Persoone, de bekende Brugse chocolatier, zamelt geld in voor de dieren die getroffen zijn door het noodweer. Sommige baasjes moesten hun kat of hond achterlaten, maar ook paarden, schapen en koeien in de wei werden soms aan hun lot overgelaten. "Die beelden van drijvende kadavers zijn echt hartverscheurend. Mijn madam ziet liever beestjes dan mensen, dus zij stond onmiddellijk achter mijn actie", lacht Persoone. 

"Ik heb wat vormen van katten en honden van mijn zolder gehaald om chocolade van te maken en te verkopen voor 10 euro. Het volledige bedrag wordt doorgestort naar "Natte snoetjes in nood", zegt Persoone. Die organisatie zet zich in voor de getroffen beesten. Ze zorgen voor voedsel en noodzakelijk gerief. "Ik dacht dat mijn actie iets kleinschaligs ging zijn, eerder symbolisch. Maar het werd een enorm succes. Er zijn al 600 zakjes verkocht in 2 dagen. Er zijn heel veel mensen met een groot hart, niet alleen voor anderen, maar ook voor dieren."

Natte snoetjes

De organisatie "Natte snoetjes in nood" is een facebookgroep die zich regelmatig inzet voor dieren. "Dat zijn vriendinnen van mijn vrouw, die ook enorm begaan zijn met dieren. De kat-en hondenvorm is symbolisch, want zij zetten zich in voor elk dier dat nu lijdt. Verschillende weides zijn volledig ondergelopen waardoor sommige schapen, koeien of paarden geen thuis meer hebben. Die mogen we zeker ook niet vergeten", aldus Persoone.

Meest gelezen