imago/Jochen Tack

Electrabel eist herziening beslissing rond gascentrale Vilvoorde

Energiebedrijf Engie-Electrabel eist dat de Vlaams-Brabantse deputatie de weigering om een vergunning af te leveren voor de nieuwe gascentrale in Vilvoorde intrekt. Dat schrijft De Tijd. Engie-Electrabel reageert officieel niet, maar stuurde woensdag een mail naar de bestendige deputatie van Vlaams-Brabant.

In de mail vraagt Electrabel met aandrang om de beslissing in te trekken, omdat uit een 'snelle maar grondige' lezing blijkt dat de aangehaalde motivering van de deputatie aan alle kanten rammelt. Het energiebedrijf vraagt de deputatie om daarom een 'spoedeisende buitengewone vergadering' bijeen te roepen. 

De gascentrale is nodig om de geplande sluiting van de kerncentrales in 2025 in ons land op te vangen. De deputatie weigerde de vergunning en ging daarmee in tegen de meeste adviezen. 

Ondanks de mail van Electrabel, blijft ze bij haar standpunt. Dat bevestigt gedeputeerde Gunther Coppens (N-VA). Hij liet weten dat de beslissing in eer en geweten is genomen en dat Electrabel nog altijd in beroep kan gaan. 

Meest gelezen