Illustratiebeeld

Jongeren betrappen sluikstorter met aanhangwagen vol steenpuin in Laakdal

In Laakdal hebben enkele jongeren een sluikstorter betrapt, die een aanhangwagen vol steenpuin wilde dumpen. De jongeren noteerden zijn nummerplaat en gaven zijn gegevens door aan de politie. Die kon de man identificeren.

De jongeren zagen hoe een persoon zijn aanhangwagen vol steenpuin aan het leegmaken was. Ze noteerden zijn nummerplaat en stuurden een beschrijving van het voertuig met tijdstip en plaats door naar de politie.

"Dat gebeurde op een niet-verharde openbare weg met weinig verkeer, maar vooral veel fietsers en wandelaars", zegt Tine Gielis, burgemeester van Laakdal (CD&V). "Het ging toch om een volle aanhangwagen die gevuld was met steenpuin, en omwille van die omvang heeft de politie een pv opgemaakt waarmee de rechter nu aan de slag kan gaan."

Knap werk

De burgemeester prijst op Facebook de inzet van de jongeren die melding hebben gemaakt van het sluikstorten. "Knap werk van onze jeugd die opkomt voor het correct gebruik van onze ruimte!"

De gemeente Laakdal besliste onlangs om een onbemande camera in te zetten op plekken waar veel sluikstort wordt vastgesteld. Op die manier hopen ze overtreders te betrappen en het probleem in te dijken.

Meest gelezen