Belga

46e editie van Lokerse Feesten gaat van start, met 400 bubbels van 4 personen

Vanavond gaat de 46e editie van de Lokerse Feesten van start. Vorig jaar kon het 10-daagse festival niet doorgaan door corona, en daarom is de organisatie tevreden dat ze dit jaar opnieuw iets op touw mag zetten. "We zijn er klaar voor om ons publiek te ontvangen in ideale omstandigheden", zegt organisator Timothy Heyninck.

Deze editie van de Lokerse Feesten wordt door de geldende corona-maatregelen een speciale editie. Normaal kunnen er tot 14.000 festivalgangers op het terrein van het 10-daagse festival. Nu zijn dat er een pak minder, want door de corona-regels is er nu plaats voor 400 bubbels van 4 personen, dus 1.600 mensen in totaal. 

Horecaprotocol

Volgens organisator Timothy Heyninck was het geen evidente oefening om een coronaveilige editie op poten te zetten. "Er zijn veel zaken die wij als organisatie niet gewoon zijn. Wij volgen al 44 jaar een bepaald draaiboek dat we nu helemaal moesten herschrijven. Daarom zijn we eigenlijk opnieuw van 0 moeten starten."

De bezoekers hoeven geen corona-test af te leggen of een attest voor te leggen. "Wij volgen het horecaprotocol", zegt Heyninck. "Het is perfect te vergelijken met een avond op café gaan. Je dient je aan met je mondmasker, op het moment dat je aan tafel bent mag het mondmasker af, maar als je je naar toilet begeeft moet het terug op."

Meest gelezen