Gerechtsgebouw Antwerpen
Jonas Roosens

Vlaamse acteur (51) verhoord in kader van onderzoek naar vermoedelijk kindermisbruik

Een man van 51 is verhoord in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar verkrachting van minderjarigen, op basis van informatie die door de krant Het Laatste Nieuws aan het gerecht werd overgemaakt. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Volgens HLN gaat het om een Vlaamse acteur bekend van meerdere kinderseries en -films. 

Samen met een Nederlandse undercoverjournalist heeft de krant Het Laatste Nieuws de man in kwestie maandenlang gevolgd. “Het parket Antwerpen is meteen aan de slag gegaan met de informatie die door DPG Media (nvdr. bekend van onder meer VTM, Het Laatste Nieuws en De Morgen) werd overgemaakt”, zegt Kristof Aerts van het parket. 

Vanwege de ernst van de feiten meteen actie ondernomen

Kristof Aerts, woordvoerder Antwerps parket

“Na een eerste analyse naar mogelijke strafbare feiten heeft het parket beslist om een onderzoeksrechter te vorderen voor de kwalificatie ‘verkrachting van minderjarigen’”, aldus de woordvoerder van het Antwerpse parket.  

Videospeler inladen...

“Vanwege de ernst van de feiten hebben we meteen actie ondernomen”, voegt Aerts daar nog aan toe. Op vrijdag 23 juli werd de verdachte opgepakt en voor een eerste keer verhoord door de Antwerpse politie. Daarnaast heeft ook een huiszoeking plaatsgevonden waarbij materiaal in beslag is genomen.  Na het verhoor mocht de man van de onderzoeksrechter terug beschikken. 

"Bekijken welke stappen we ondernemen"

"De situatie is zeer ernstig", zegt An Goovaerts, woordvoerder van DPG Media. "De komende uren en dagen gaan we onderzoeken wat ze precies inhoudt, het gerechtelijk onderzoek ook. Dan zullen we bekijken welke verdere stappen we ondernemen." Momenteel zouden er bij DPG Media geen samenwerkingen zijn met de acteur. Wat er met oude producties waarin de man meespeelt moet gebeuren wordt nog bekeken. 

De acteur heeft ook meegespeeld in VRT-programma's, woordvoerder Hans Van Goethem: "We zijn bij de VRT niet op de hoogte van het onderzoek. Indien we verdere informatie ontvangen, zullen we gepaste maatregelen nemen."

De acteur zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Meest gelezen