Nico Derwael gelooft in brugfinale zondag: "Ik denk dat Nina meer dan klaar is"

Zondag staat Nina Derwael in de brugfinale en dat volgen ze ten huize Derwael op de voet. Papa Nico Derwael mocht misschien niet mee naar Tokio, maar zit samen met zijn familie aan zee om de wedstrijden te volgen. “We hebben al een aantal nachtelijke televisiemomenten achter de rug”, lacht hij. 

Nina Derwael eindigde gisteren zesde op de allroundfinale, een nieuw record voor België. Iets waar haar papa Nico Derwael en de familie heel trots op zijn. Hij noemt het een resultaat dat niet te onderschatten valt, zeker niet als je ziet hoeveel werk ze erin steekt. 

Beluister hier het gesprek met Nico Derwael. Het artikel gaat daaronder verder.

Zondag staat ze in de brugfinale als een van de topfavorieten. Dat schrikt haar niet af volgens haar papa. “Ze gaat zondag haar oefening doen zoals ze die afgelopen week goed heeft gedaan. Ze gaat haar, zoals ze zelf al aangaf, niks aantrekken van andere gymnasten en gewoon kijken hoe ver ze komt door alles te doen wat ze kan.”

Ik ben zeker dat het zondag heel dicht bij een gouden medaille gaat zijn

Nico Derwael

De zenuwen bij Nico vallen goed mee, maar dit weekend zullen ze wel toenemen. Hij heeft gelukkig Nina al een paar keer kunnen horen. “We facetimen altijd na de wedstrijd. Als ik op locatie ben spreken we ook altijd na de wedstrijd en dat proberen we nu ook te doen. Het is niet eenvoudig met het tijdsverschil, maar ik heb ze deze week toch al enkele keren gehoord.”

Een pronostiek durft papa Nico niet dadelijk te geven. “Ik ben niet degene die grote uitspraken doet op voorhand, dus ik ga uit van een gelijkspel. Dat wil wel zeggen dat ik zeker ben dat het heel dicht bij een gouden medaille gaat zijn”, vertelt hij trots. 

Meest gelezen