Radio 2

Poetshulpen OCMW in Assenede moeten overstappen naar privésector: "Ook de klanten willen dat niet"

De gemeente Assenede heeft de dienstencheque-onderneming van het OCMW verkocht aan de private sector. Daar zijn de poetshulpen van het OCMW niet tevreden mee. "We moeten onder meer een aantal verlofdagen, maar ook een deel van ons loon inleveren", zegt poetshulp Véronique. 

De poetshulpen van de dienstencheque-onderneming van het OCMW in Assenede moeten overstappen naar de privésector. Dat heeft de gemeente beslist. Zij willen die dienst privatiseren, en de vakbonden vrezen dat ze daar heel wat minder voordelen zullen hebben.  "De poetshulpen verliezen door die overstap sowieso heel wat loon. En dat aanvaarden wij niet", zegt Peter Wieme van de christelijke vakbond ACV.

Ook nadelig voor klanten?

Ook de poetshulpen zelf zijn niet te spreken over de beslissing van de gemeente. "Wij moeten ook inleveren op verlofdagen, maaltijdcheques en onze verzekering voor hospitalisatie. Dat is voor niemand prettig", zegt poetshulp Véronique.

Al gaat het voor poetshulpen ook niet alleen over hun eigen voordelen. "Wij zijn ook de vertrouwenspersonen voor de klanten, waar wij al veel jaren naartoe komen, en we willen dat ook zo houden. Ik weet niet hoe het nu gaat uitdraaien, maar ik zie het niet echt positief in", klinkt het nog bij Véronique.

Meest gelezen