Vandalisme in Koksijde: 26 strandcabines beschadigd in 2 nachten

In Koksijde is in 2 nachten tijd binnengebroken in 26 strandcabines. Het gaat meestal om verschillende daders, jongeren die na de sluitingstijd van de cafés nog wat willen rondhangen.

In 2 nachten tijd werden 26 strandcabines beschadigd op het strand van Koksijde. Telkens werd het slot geforceerd, waardoor de cabines ‘s morgens open bleken te staan. Er werd niet veel uit de cabines gestolen, maar er is wel schade aangericht. "Jongeren hangen beneveld rond op het strand en die kunnen blijkbaar de verleiding niet weerstaan om de strandcabines open te breken", zegt Geert Verslype van politiezone Westkust. Enkele daders werden al geïdentificeerd.

Het is niet het eerste geval van vandalisme op het strand van Koksijde. Eerder deze week bleken de vlaggenmasten en infoborden van de strandredders uitgegraven. Ook die streek zijn de redders al meermaals tegengekomen. De politie neemt het vandalisme ernstig en houdt een extra oogje in het zeil.

Meest gelezen