flip franssen

Verhoogd loodgehalte in drinkwater woonzorgcentrum Sint-Rochus en assistentiewoningen Gesloten Hof

Er is een verhoogd loodgehalte gevonden in het drinkwater van het woonzorgcentrum Sint-Rochus en de assistentiewoningen van het Gesloten Hof. Er wordt voorlopig overgeschakeld op flessenwater.

In het drinkwater van de assistentiewoningen werd ook een verhoogd nikkelgehalte vastgesteld. Uit voorzorg wordt nu enkel flessenwater gebruikt voor consumptie en voor de bereiding van eten en warme dranken. “Bewoners mogen zich wel nog wassen met het water”, zegt plaatsvervangend burgemeester Bert Van der Auwera (Open VLD). 

Oorzaak nog niet gekend

“Het federaal voedselagentschap komt drie keer per jaar controle uitvoeren en heeft voor het eerst een verhoogd gehalte aan lood vastgesteld”, zegt Van der Auwera. “We hebben meteen De Watergroep gecontacteerd, die zal onderzoeken wat de oorzaak kan zijn.” Uit voorzorg werd ook het leidingwater van dagverzorgingscentrum De Poort gecontroleerd. 

Van der Auwera onderstreept dat de maatregelen preventief zijn. “We zitten zeker niet in een alarmfase. Hopelijk krijgen we na het weekend te horen wat de oorzaak is.” 

Meest gelezen