Minister Demir weigert vergunning windmolens in bossen SCK in Mol

Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) weigert een omgevingsvergunning voor 6 windturbines in de bossen van het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol. Eerder had ook de gemeente een negatief advies gegeven voor het project, omdat de 200 meter hoge windmolens schade zouden toebrengen aan het groengebied daar. Het studiecentrum voor kernenergie en Ecopower kunnen nog in beroep gaan. 

Het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK CEN) en energiecoöperatie Ecopower dienden in april een aanvraag in voor de realisatie van zes windturbines van 200 meter hoogte in de bossen van het SCK in Mol. Tijdens het openbaar onderzoek waren er duizenden bezwaarschriften tegen het project en ook het Molse college van burgemeester en schepenen gaf in mei een negatief advies.

Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) heeft beslist om de vergunning voor het project te weigeren. De aangevraagde windturbines zijn volgens de minister niet verenigbaar met de goede ruimtelijke ordening.

Meest gelezen