Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Britse premier Boris Johnson en zijn vrouw Carrie verwachten een "regenboogbaby"

De Britse premier Boris Johnson en zijn vrouw Carrie verwachten in december hun tweede kindje samen. Dat heeft Carrie Johnson bekendgemaakt op Instagram waar ze ook onthult dat ze eerder dit jaar een miskraam had. Ze hoopt dan ook op een "regenboogbaby", een kind dat volgt op een zwangerschap die niet het verhoopte resultaat had.

Carrie Johnson maakte niet alleen het goede nieuws van haar zwangerschap bekend. Ze schreef ook dat ze begin dit jaar een miskraam heeft gehad. Daarom hoopt ze nu op een "regenboogbaby", een gangbare term voor baby's die ouders krijgen na een miskraam, een doodgeboren kind of een kind dat kort na de geboorte stierf. "Ik voel me ongelofelijk gezegend dat ik opnieuw zwanger ben, maar ik heb me ook heel gestresseerd gevoeld", schrijft ze op Instagram. 

"Vruchtbaarheidsproblemen, kunnen erg zwaar zijn voor veel mensen. Zeker als op platformen zoals Instagram alles altijd goed lijkt te gaan. Ik vond het heel troostend om te horen van mensen die ook een verlies te verwerken kregen, dus ik hoop dat ik ook anderen een klein beetje kan helpen door dit te delen."

Boris Johnson en Carrie trouwden in mei dit jaar in het geheim in de kathedraal van Westminster. Hun zoon Wilfred werd vorig jaar in april geboren. 

Hoeveel kinderen Boris Johnson in het totaal heeft wil hij niet zeggen. Met zijn ex-vrouw Marina Wheeler heeft hij vier kinderen en hij heeft ook een dochter samen met een kunstconsulente. 

Meest gelezen