Videospeler inladen...

BEKIJK - Drieduizend personen gaan uit de bol op testevenement Boer Zoekt Bier in Diepenbeek

Drieduizend feestvierders zijn vandaag zonder mondmasker uit de bol gegaan op het testfestival Boer Zoekt Bier in Diepenbeek. Om 13 uur zwaaiden de poorten van het festivalterrein open en draaide de eerste dj zijn plaatjes. Later op de avond trad ook 2 Fabiola op. "Dit testevenement verloopt in een goede sfeer en zonder incidenten. Ik heb zonet nog de politie en de security gesproken op het terrein. En we hebben gelukkig geen regen gehad," zegt burgemeester Rik Kriekels (N-VA) van Diepenbeek.

Het festival Boer Zoekt Bier geldt als officieel testevenement. Mensen die een ticket hadden gekocht, moesten beschikken over een Covid Safe Ticket, waarmee ze konden aantonen dat ze volledig gevaccineerd waren of recent een PCR-test hadden ondergaan of een herstelcertificaat hadden. Mensen die geen geldig Covid Safe Ticket hadden, konden zich aan de ingang laten testen via een snelle antigeentest. 

Aan de Fuifbunker werd speciaal voor het festival een testdorp opgericht en daar zijn vijf- tot zeshonderd testen afgenomen. Op de festivalweide kon gedanst, gedronken en geknuffeld worden. Een mondmasker was niet verplicht, maar sommige festivalgangers bleven het toch aanhouden. 

Volgens burgemeester Kriekels is het testevent perfect verlopen. "Niets dan gelukkige gezichten hier op het terrein. We verwachten ook geen problemen of moeilijkheden, want negentig procent van de aanwezigen hier zijn kennissen van de organisatoren van het festival," aldus de Diepenbeekse burgemeester.

Bekijk hier de journaalreportage over Boer Zoekt Bier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen