Videospeler inladen...

BEKIJK - Getroffen inwoners van Vesdervallei zoeken koortsachtig nieuwe woning, terwijl huurprijzen stijgen

In de zwaar getroffen overstromingsgebieden in Luik zal het nog maanden duren voor veel huizen langs de Vesder weer bewoonbaar zijn. Mensen wonen vaak voor korte tijd bij familie of vrienden, maar zoeken naar oplossingen voor langere tijd. De vastgoedsector wordt er dan ook overstelpt met vragen van getroffen inwoners, maar het aanbod is heel beperkt, zoals je in bovenstaande reportage kan bekijken.

De Waalse huisvestingsmaatschappij wil zo snel mogelijk 3.000 wooncontainers huren waar gezinnen, die dakloos zijn geworden door de overstromingen, tijdelijk in kunnen wonen. Een zestigtal bedrijven die zulke containers maken is hiervoor gecontacteerd. Maar de productie en de inrichting ervan nemen al gauw enkele weken in beslag. 

Bekijk hieronder het verslag over de containers uit “Het journaal 13u”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen