Nederlandse politie ontdekt "grootste productielocatie ooit" voor synthetische drugs, vlak bij Belgische grens

In de Nederlandse gemeente Nederweert, niet ver van de Belgische grens, heeft de politie een groot drugslab voor de synthetische drug crystal meth ontdekt. Volgens de autoriteiten gaat het om "de grootste en meest professionele productielocatie van crystal meth ooit in Nederland aangetroffen".

De Nederlandse politie kwam de plek op het spoor op basis van informatie uit versleutelde chatberichten. Bij een inval werd het lab ontdekt in twee loodsen die met elkaar in verbinding stonden. In de woning ernaast werd een Pool van 62 opgepakt. 

Voorbije nacht is de hele productielocatie onderzocht en geïnventariseerd. De gespecialiseerde dienst LFO, de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen, spreekt van "de grootste en meest professionele productielocatie van crystal meth ooit in Nederland aangetroffen".

De LFO is intussen gestart met de ontmanteling van de site. "Gelet op omvang en grootte zal dit nog zeker tot en met aanstaande zondag duren", klinkt het daar. De woning en loodsen liggen erg afgelegen, tussen de velden. De politie verzekert dat er geen gevaar is geweest voor omwonenden. 

Meest gelezen