piqsels

Brandweer redt twee dronken zwemmers uit het kanaal

De brandweer van Brussel heeft in de nacht van zondag op maandag twee dronken zwemmers uit het kanaal moeten redden. De twee raakten niet meer op eigen kracht uit het water.

Twee dronken mannen besloten afgelopen nacht om een duik te nemen in het kanaal Brussel-Charleroi. Ze sprongen -met hun kleren aan- in het water ter hoogte van de Jules de Troozsquare. Maar de pret was snel voorbij toen bleek dat ze niet meer op eigen kracht aan de kant geraakten.

De duikersploeg van de Brusselse brandweer snelde ter plaatse en gooide de twee drenkelingen meteen een reddingsboei toe. Zo konden ze boven water blijven tot wanneer ze onder begeleiding van een brandweerduiker één voor één naar de kant werden gebracht. 

De twee zwemmers kwamen er met de schrik van af.  Ze hoefden niet naar het ziekenhuis voor verzorging. Maar ze mochten wel hun avontuur toelichten bij de politie. Tijdens de interventie werd het scheepvaartverkeer op het kanaal een tijdje stilgelegd.  

Meest gelezen