Belga

Broer van kajakker Lize Broeckx: "Ik geloof in finaleplaatsen én medailles voor Limburgse atleten"

Drie Limburgse kajakkers hebben zich op de Olympische Spelen afgelopen nacht geplaatst voor de halve finales. Het gaat om kajakker Artuur Peters en het duo Hermien Peters en Lize Broeckx. Dat zorgt bij de Neerpeltse Watersportclub, waar de drie atleten aangesloten zijn,  voor grote euforie. "We zijn de hele nacht wakker gebleven", vertelt Dries Broeckx, broer van Lize. 

Artuur Peters uit Hechtel-Eksel heeft zich na herkansingen geplaatst voor de halve finale  1.000 meter en het duo Hermien Peters (de zus van Artuur) en Lize Broeckx voor de halve finale 500 meter. Beiden halve finales, en ook de opeenvolgende finales vinden in de nacht van maandag op dinsdag plaats. Alle drie atleten zijn lid van de Neerpeltse Watersportclub, waar hun prestaties met veel enthousiasme onthaald wordt. "We zijn met de club de hele nacht opgebleven. Met een aantal leden hebben we een groot scherm vastgemaakt aan een kano en zo hebben we de wedstrijden gevolgd", vertelt Dries Broeckx, de broer van Lize en ook zelf kajakker.

Dries wijt de prestaties van de drie Limburgers aan het harde werk van de club. "Voor de jeugd hebben we bij de watersportclub heel goede opleidingsprogramma's met goede trainers, en het is mooi om te zien dat die ook voor resultaat zorgen."

Medaille?

Volgens de Peltenaar maken zowel Artuur als Lize en Hermien kans op een finaleplaats, of misschien zelfs een medaille. "Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren, maar ik denk dat het haalbaar moet zijn. Alle drie de atleten zijn goed voorbereid. Lize en Hermien waren in 2019 vierde van de wereld en Artuur is dit jaar opnieuw heel sterk geworden en heeft de European Qualifier gewonnen. Dat zijn allemaal sterke prestaties", klinkt het.

Meest gelezen