Radio 2

Danscafé in Ieper leeft coronaregels niet na en moet week de deuren sluiten

Een danscafé aan de Kiekenmarkt in Ieper moet tijdelijk dicht, omdat de coronamaatregelen er niet goed worden nageleefd. Dat heeft het stadsbestuur beslist. De eigenaars van het café krijgen nu 1 week de tijd om zich te reorganiseren.

Afgelopen weekend mocht het danscafé aan de Kiekenmarkt in Ieper niet open, omdat ze er de voorbije weken verschillende keren de coronamaatregelen hebben overtreden. Zo waren er te veel mensen binnen in het café, die geen mondmasker droegen en aan het dansen waren. Ook de recente schuimparty in het danscafé bleek een besmettingshaard te zijn van het coronavirus bij jongeren.

“Na een reeks waarschuwingen en op basis van meerdere overtredingen op de quarantaine- en coronamaatregelen, waaronder het niet dragen van een mondmasker, te veel volk en dansen, werd beslist om de zaak een tijdelijke sluiting van één week op te leggen”, zegt de schepen van Economie en Evenementen, Diego Desmadryl (Open Ieper). “In die tijd krijgen de uitbaters de tijd om zich te reorganiseren. Denk maar aan toegangscontrole, extra tafels en stoelen en minder opzwepende muziek.”

Gedeelde verantwoordelijkheid

"Maar ik wil er ook op wijzen dat de klanten ook hun verantwoordelijkheid zullen moeten nemen", gaat Desmadryl voort. "Het is niet aan de uitbaters alleen om de verantwoordelijkheid te dragen. Ik hoop dat ook de klanten hun gedrag willen aanpassen, zodat de uitbaters toch op een mooie manier terug kunnen openen."

Als alles goed gaat, mag het danscafé volgende zaterdag weer openen.

Meest gelezen