Enkele van de laatste bezoekers,  samen met Tongers schepen van Cultuur An Christiaens (links)

Gallo-Romeins museum in Tongeren scoort met expositie "Oog in oog met de Romeinen"

Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren organiseerde van 6 februari tot en met 1 augustus 2021 de expositie "Oog in oog met de Romeinen" i.s.m. het British Museum. Een schot in de roos zo blijkt, want de expositie was elke dag uitverkocht.

Zo'n 41.703 mensen bezochten in volle coronatijd de ontdekkingsreis door het uitgestrekte Romeinse Rijk. De expositie werd ontwikkeld in samenwerking met het British Museum. Ze dompelde de bezoekers onder in de Romeinse cultuur : “De tentoonstelling ‘Oog in oog met de Romeinen’ in het Gallo-Romeins Museum was misschien wel dé ‘corona-expositie’ bij uitstek", zegt Schepen van Cultuur An Christiaens. (CD&V).  "De expositie stond garant voor een veilige en superboeiende ervaring voor het hele gezin, ook in periodes waarin er weinig of geen uitstappen mogelijk waren. Mensen waren ons oprecht dankbaar, en daar doen we het uiteindelijk toch voor.”

Uitverkocht

De tentoonstelling was dagelijks nagenoeg uitverkocht. Om aan de grote belangstelling te kunnen voldoen, verruimde het Gallo-Romeins Museum zijn openingstijden. Tijdens de krokusvakantie, paasvakantie maar ook op weekends en feestdagen was het museum van 9 tot 21 uur geopend. In juli organiseerde het extra openingen op maandagen. Om de veiligheid te allen tijde te garanderen hield het museum strikt vast aan tien deelnemers per tijdslot/kwartier. Ook reserveren bleef verplicht. Uiteindelijk konden meer dan 41.000 mensen van de expositie genieten.

Meest gelezen