Flow.brussels

Gratis openluchtzwembad in Brussel is een groot succes: "Frustrerend dat we mensen moeten weigeren"

Het openluchtzwembad Flow in Anderlecht kan in zijn eerste maand spreken van een succes. Het tijdelijke zwembad zag, ondanks het mindere weer, elke dag bezoekers over de vloer komen. Zelfs te veel, want iedere dag moest de organisatie tientallen mensen weigeren. "Dat zorgt voor frustraties aan beide kanten. Er is duidelijk nood aan meer openluchtzwembaden in Brussel", zegt Paul Steinbrück van vzw Pool is Cool.  

In augustus kunnen Brusselaars nog een duik nemen in het zwembad aan de Pierre Marchantbrug in Anderlecht. Het tijdelijke zwembad is opgebouwd met stellingen voor de zomermaanden en is daarmee ook het enige openluchtzwembad in Brussel. 

Frustratie

Door de grote vraag van Brusselaars moet Flow vaak tientallen mensen weigeren. Paul Steinbrück van vzw Pool is Cool, de organisatie achter Flow, vindt dat duidelijk deel van een groter probleem. "Er ligt bij ons frustratie dat we niet meer tickets kunnen aanbieden en er ligt frustratie bij mensen die geen ticket kunnen krijgen", zegt Steinbrück. "De enige oplossing is om er nu eindelijk werk van te maken en permanente openluchtzwembaden te voorzien in Brussel."

Zwemmende politici

Steinbrück hoopt dat Flow kan leiden tot actie van politici. "Die verandering komt er stilaan, maar er moet nog veel werk verzet worden. We hopen dat het nu in stroomversnelling kan gaan", geeft Steinbrück mee. "Politici die het project bekijken of zelf komen zwemmen, zijn alvast overtuigd. Hopelijk kan Flow alvast blijven bestaan om toch tenminste een druppel op de hete plaat te zijn." 

Meest gelezen